Toegankelijkheid boulevards Vlissingen

- door Author: SWGW in Category: Nieuws | 2 min leestijd

 

Van 1 april tot en met 31 oktober geldt er een toelatingsbeleid op de boulevards. De boulevards zijn in de zomerperiode alleen toegankelijk voor voetgangers, fietsers, snorfietsers (blauwe kentekenplaat) en scootmobielen.

Boulevard Evertsen en Boulevard Bankert zijn van april tot en met oktober dagelijks gedeeltelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van 8.00 tot 12.00 uur. Met een motorvoertuig kun je dus in de ochtend over beide boulevards rijden. Daarna heb je een ontheffing nodig.

Boulevard De Ruyter is van april tot en met oktober in de weekenden en op feestdagen afgesloten van 12.00 tot 24.00 uur. Buitenom deze tijden mag je met je motorvoertuig over Boulevard De Ruyter rijden.

De boulevards zijn altijd toegankelijk voor voetgangers, fietsers, snorfietsers (blauwe kentekenplaat) en scootmobielen.

Parkeren

Vanaf 1 april 2024 is er op Boulevard Evertsen en Boulevard Bankert alleen nog parkeergelegenheid voor vergunninghouders en is het betaald parkeren niet langer mogelijk. De algemene gehandicapten parkeerplaatsen zijn verplaatst naar de straat achter de boulevards; de Kenau Hasselaarstraat. Voor de Kenau Hasselaarstraat is geen vergunning of ontheffing nodig.
Op Boulevard de Ruyter blijft de situatie rondom parkeren onveranderd.

Ontheffing

Voor bepaalde doelgroepen geldt de afsluiting van de boulevards niet. Zo mogen en ondernemers en bewoners aan de boulevard of Coosje Buskenstraat blijven rijden op de boulevards. Dit geldt ook voor medische hulpverleners en overheidsdiensten, houders van een invalideparkeerkaart, bedrijven die leveranties doen, voertuigen ten behoeve van evenementen, standplaatshouders en stadstours en hulpdiensten en geldtransporten.

Een ontheffing kan aangevraagd worden via https://parkeren.vlissingen.nl/

Invalideparkeerkaart

Met een Europese Gehandicapten parkeerkaart (GPK) mag je dus nog wel op de boulevards komen met de auto en parkeren op de parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Je moet hiervoor een ontheffing aanvragen via de website van de gemeente Vlissingen. De ontheffing is een jaar geldig en is gratis.

Met de ontheffing krijg je met je voertuig toegang tot Boulevard Evertsen en Bankert. Met je gehandicaptenparkeerkaartmag je parkeren op de vergunninghouderparkeerplaatsen met gebruik van de parkeerschijf voor maximaal 3 uur.

Ontheffing / vergunning aanvragen met GPK

Het is gemakkelijk om een ontheffing aan te vragen voor ‘invalide personen’ het kost een paar minuten tijd. Voor meer informatie en een uitgebreide uitleg met stappenplan en afbeeldingen, bekijk ons document Ontheffing toegang Boulevards Vlissingen aanvragen met GPK.

Denk eraan er kan maar één voertuig kan worden ingevoerd per persoon per GPK.

Hoe werken kentekencamera’s

Digitale camera’s helpen om voertuigen die op de boulevards rijden te controleren. Ze hangen bij de entrees van de boulevards. De digitale camera’s scannen alle kentekens van voertuigen (auto’s, bestelbussen, vrachtwagens en ook bromfietsen met kenteken) die de boulevards oprijden. De geregistreerde kentekens met ontheffing worden automatisch verwijderd. Als er geen ontheffing op het kenteken van het voertuig is afgegeven, wordt de registratie kortdurend bewaard. Een boa van de gemeente Vlissingen controleert de registratie en verstuurt een waarschuwingsbrief of een boete via het CJIB.

Dit stuk is geschreven in maart 2024, de regels kunnen op het moment van lezen zijn veranderd.

Meer informatie over de boulevards in Vlissingen en de actuele stand van zake is te vinden op https://www.vlissingen.nl/verkeerboulevards. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met de afdeling Publiekszaken van de gemeente Vlissingen op telefoonnummer 14 0118.