Onderzoek naar reizen met een verstandelijke beperking

- door Author: SWGW in Category: Archief Nieuws | 1 min leestijd
Lees voor

Reizen met de OV chipkaart is niet voor iedereen eenvoudig. Mensen met een lichamelijke beperking en mensen met een verstandelijke beperking ervaren daarbij verschillende hindernissen. De problemen die mensen met mobiliteitsproblemen, blinden en slechtzienden ervaren, zijn relatief goed in kaart gebracht. Ook de oplossingen die nodig zijn om het reizen met het OV en de OV chipkaart voor hen toegankelijk te maken zijn merendeels bekend.

Voor mensen met een verstandelijke beperking zijn de problemen wel duidelijk, maar is het minder duidelijk welke (combinatie van) maatregelen voor hen nu echt een oplossing zijn. Vandaar dat Ieder(in) bezig is met een onderzoek naar het goed zelfstandig reizen met de OV-Chipkaart van mensen met een verstandelijke beperking. Hebt u een verstandelijke beperking of bent u ouder van iemand met een verstandelijke beperking? Dan willen we graag van u weten of de OV-Chipkaart het zelfstandig reizen met het openbaar vervoer gemakkelijker maakt, of dat u juist beter af was met de strippenkaart of een abonnement. Loopt u misschien tegen bepaalde knelpunten aan als u reist met de OV-Chipkaart en hebt u mogelijke oplossingen gevonden voor deze knelpunten? We verzoeken u vriendelijk ons dit te laten weten.

Voor een betrouwbaar beeld  is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meewerken aan ons onderzoek. Daarom verzoeken we u vriendelijk om dit bericht, inclusief de onderstaande link naar de vragenlijst, op uw website te publiceren. De vragenlijst bestaat uit 11 vragen en neemt ongeveer 15 minuten van uw tijd in beslag.

https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/vervoer

Ieder(in) koppelt eventuele oplossingen terug aan het ministerie van Infrastructuur & Milieu (I&M) en zal te zijner tijd de uitkomsten van het onderzoek op haar website bekend maken.