Oefen zelfstandig stemmen op 4 juni!

- door Author: Ronald Daeter in Category: Nieuws | 1 min leestijd

Oefen Zelfstandig Stemmen met Stemmal en Soundbox op 4 Juni!

Op dinsdag 4 juni van 14.00 tot 15.00 uur kunnen blinde en slechtziende kiezers in Vlissingen alvast oefenen met stemmen met behulp van een stemmal en Soundbox. Dit gebeurt in het Stadhuis, onderaan de grote trap waar het stembureau zich zal bevinden.

Een speciaal ingericht stemhokje biedt deze hulpmiddelen zodat iedereen zelfstandig kan stemmen. De Soundbox maakt de kieslijst in audio beschikbaar, terwijl de stemmal, een plaat met voelbare cijfers en braille, helpt de juiste kandidaat te vinden en aan te kruisen.

Heb je vragen of kun je niet aanwezig zijn? De Oogvereniging en de Rijksoverheid bieden uitgebreide uitleg online. Tijdens de verkiezingen op 6 juni 2024 zorgt de gemeente Vlissingen ervoor dat de stemmal en Soundbox beschikbaar zijn in het Stadhuis.

Lees meer bij de [Oogvereniging](https://www.oogvereniging.nl/verkiezingen-tweede-kamer-22-november-2023/#Stembox) en de [Rijksoverheid](https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkiezingen/vraag-en-antwoord/kiezers-met-beperking).

#stemmen #oefenen #stemmal #stembox #vlissingen #blind #slechtziend #verkiezingen