Nieuwe brochure van Ieder(in) VN-verdrag Handicap – wat staat erin en wat hebben we eraan?

- door Author: Jan van Overveld in Category: Tips en Links | 1 min leestijd

Het VN-verdrag Handicap is een mensenrechtenverdrag. Het doel van het verdrag is dat de positie van mensen met een beperking wereldwijd verbetert. En dat samenlevingen toegankelijk en inclusief worden. Nederland heeft het VN-verdrag Handicap in 2016 geratificeerd. Sindsdien geldt het verdrag ook in ons land.

Wat staat er eigenlijk in het verdrag? Wat is er in Nederland voor mensen met een beperking veranderd door het verdrag? Wie is verantwoordelijk voor de uitvoering van het verdrag? En wat hebben mensen met een beperking eigenlijk zelf aan het verdrag? De nieuwe brochure ‘VN-verdrag Handicap – wat staat erin en wat hebben we eraan?’ geeft antwoord op deze en andere vragen over het verdrag.
Download de brochure via deze link: https://iederin.nl/wp-content/uploads/2023/05/VN-verdrag-Handicap-wat-staat-erin-en-wat-hebben-we-eraan.pdf

Met deze brochure wil de Alliantie VN-verdrag Handicap meer bekendheid geven aan het VN-verdrag Handicap. Het is belangrijk dat steeds meer mensen weten dat het verdrag er is en weten wat erin staat.