Mohamed: ‘Mensen in een rolstoel zijn niet zielig’

- door Author: SWGW in Category: Archief Nieuws | 1 min leestijd
Lees voor

shutterstock_73171324

 

Zitskiër Kees-Jan van der Klooster uit Vlissingen heeft een groep leerlingen van De Tweemaster in Goes de wereld vanuit de rolstoel laten ervaren. De kinderen zaten vol vragen over hoe het is om in een rolstoel te zitten en of je met een handicap minder gelukkig bent.

Verlamd vanaf middel

Van der Klooster (37) belandde in een rolstoel na een ongeluk bij het snowboarden. Hij is door een dwarslaesie verlamd vanaf zijn middel. Maar zijn handicap heeft hem er nooit van weerhouden om topsport te bedrijven. Zo deed hij in 2014 mee aan verschillende zitski-onderdelen op de Paralympische Winterspelen in Sochi.

Misverstanden wegnemen

In 2008 is Van der Klooster een bedrijfje gestart om misverstanden over de mogelijkheden en onmogelijkheden van mensen met een beperking te praten. “Veel mensen denken dat iemand in een rolstoel zielig is. Ik leg ze uit dat dat zeker niet zo is en dat je met een beetje handigheid heel veel kan in een rolstoel.”

‘Mensen in rolstoel niet zielig’

De leerlingen van De Tweemaster in Goes reageerden enthousiast op de lessen.”Het oefenen in de rolstoel was erg gaaf. Ik heb ook geleerd dat mensen in een rolstoel niet zielig zijn en bijna net zoveel kunnen als wij,” aldus leerling Mohamed. Van der Klooster geniet van de lessen: “Deze kinderen zijn heel open en durven nog alles te vragen. Dat vind ik fantastisch.”

Bron: Omroep Zeeland