Kom naar Showdown!

- door Author: Ronald Daeter in Category: Recent Nieuws | 2 min leestijd


Kom kennismaken met Showdown: Een Aantrekkelijke Sport voor Mensen met een Visuele Beperking

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende sport die geschikt is voor mensen met een visuele beperking? Maak dan kennis met Showdown, een unieke sport die speciaal is ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking. Showdown combineert snelheid, behendigheid en een goed gehoor, en biedt een spannende en opwindende ervaring voor alle deelnemers.
Wat is Showdown?
Showdown is een dynamische sport die wordt gespeeld door twee spelers op een rechthoekige tafel van vergelijkbaar formaat als een tafeltennistafel. Het spel is eenvoudig: aan elk uiteinde van de tafel bevinden zich doelgaten, en in het midden is een tussenscherm over de gehele breedte geplaatst. De spelers gebruiken rechthoekige bats en een hoorbare bal om het spel te spelen.
Het doel van het spel is om de bal over de tafel te slaan, onder het tussenscherm door, en in het doel van de tegenstander te krijgen. Terwijl de ene speler probeert de bal in het doel van de tegenstander te slaan, probeert de tegenstander dit te voorkomen door de bal te verdedigen. Wat Showdown extra bijzonder maakt, is dat alle spelers een geblindeerde bril dragen, waardoor het spel voor iedereen, ongeacht het zichtvermogen, toegankelijk is.
Waarom Showdown?
Showdown biedt tal van voordelen voor mensen met een visuele beperking. Het is een stimulerende en opwindende sport die helpt bij het ontwikkelen van snelheid, behendigheid en een scherp gehoor. Bovendien bevordert het de sociale interactie en het gevoel van gemeenschap, omdat spelers samenwerken en elkaar aanmoedigen tijdens het spel.
Voor wie is Showdown?
Showdown is geschikt voor mensen vanaf 12 jaar, inclusief jongeren, volwassenen en senioren, met of zonder visuele beperking. Het is een geweldige manier om actief te blijven, nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe mensen te ontmoeten.
Waar en wanneer?
Wil je kennismaken met Showdown en vrijblijvend een keertje meespelen? Je bent van harte welkom bij Tafeltennis Vereniging Arnemuiden, gelegen aan de Korenbloemlaan 3 in Arnemuiden. De speeltijden zijn op maandagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur, en op woensdagochtend tussen 09.30 en 11.30 uur.
Meer informatie
Voor meer informatie of om je aan te melden, neem contact op met Ria Waelen via telefoonnummer 06 2523 3302 of via e-mail [email protected]. Je kunt ook contact opnemen met Visio, via Rianne Weststrate op telefoonnummer 06 4296 3326.
Conclusie

Showdown is een spannende en toegankelijke sport die mensen met een visuele beperking de mogelijkheid biedt om actief te zijn en deel te nemen aan een leuke en uitdagende activiteit. Kom langs en ontdek zelf de opwinding van Showdown!

 

Bronvermelding: op 22 april 2024 ontvangen digitale nieuwsbrief Zeeuws Nieuws incl. digitale flyer. Contact: Secretaris Oogverenigig Zeeland/ Coördinator Maculavereniging Zeeland: [email protected]